Ting..Ting...

Wednesday, May 26, 2010

BaLLon Up Up tO tHE sKY....

Hari nie dah 26 Mei 2010 , dalam 5 bulan lagi i will get merry..hohoho..sebenarnya saya masih tak percaya saya akan kawin..bila difikirkan rase takut walau sebenarnya ku rase bahagia...lagi2 masa taip post nie sy tengah dengar lagu  AdaMaya - Yang Terindah  so sweet lagu nie..lagi lah berbunga hati nie masa menulis..korang rase tak..klu nak rase dengar lah lagu nie ya......



Masa tgh godek-godek blog bride to be... ku tertarik dgn post  My Cinderella Story  about ballon..actually before saya de gak plan nak hias my wedding dgn ballon tapi rase macam majlis hari jadi lak like kanak-kanak hehehe..but rupanya if kita kreatif ia akan jadi awesome sekali...


De gak member cita kalu nak beli ballon murah g kat Perak ..huhuhu jauh tu..walau murah tapi i think coz nak kesana campur tolak sama je kalu beli kat sini kan.. am i right...heheheh.... Tapi kat KL kat mana nak cari ye..ade sape2 tau tak...Nie pic y saya de jumpa..... nice ballon deco untuk wedding ...tomei sangat...




simple je hiasan meja makan...



twinkle..twinkle litter star....


cute kan..mcm mana nak DIY nie...



nice...


suka nya y ballon side kanan..terapung..apung...dramatic gitu....



cantiknya i like....

mcm mana nak buat ballon tegak mcm tu...

simple but nice....






video
ala tak leh open lak..nak deleta tak leh...ignore je lah...


Monday, May 24, 2010

I' m Back hehehe....



Assalamualaikum.. lamanya dah tak mencoret - coret kat blog nie..banyak perkara yang perlu dibuat dlm beberapa minggu nie tapi pejam celik bulan 5 dah berlalu kan.....Meh nak story mory sikit pe yang saya cibuk sangat bulan 5 nie hehehe.....
Bermula dengan my big brother wedding pada 2/5/2010..so many think to do..non stop sampai habis majlis sambut menantu ..nak kemas umah,siap kan gift sambut menantu..kelengkapan majlis sambut menantu tapi satu je  tak sibuk2..bab hantaran..al maklum tangan tak bedung mana leh wat alamak hancur la hantaran tu hahaha... Alhamdulilah dengan sekali lafaz abgku terlah bergelar suami kepada Rosmaliza iaitu kakak ipar ku huhuhu....



selepas akad nikah.....kepak2..kepunm2....



Sebenarnya saya rase mcm sekejap masa berlaku..kami membesar bersama2, bermain,bergaduh, abg suka kacau sy coz sy nie kategori ala-ala manja hahaha....tapi itulahkan masa mendewasakan kita..kenangan lalu jadi ingatan sampai bila.. tapi majlis nikah abg akan diingati sampai bila sebab lagi beberapa jam nak akad nikah elektrik terputus mak ai..panas nya ,bila call TNB dia kata ambik masa nak perbaikinya..adoi lagi la kitaorg risau mcm mana nak akad nikah panaz,,cuaca pun boleh tahan lak hari tu ..Denagan selamba abg kata jalan je majlis..tok kadi pun mcm taknak soal banyak pasal hukum2 nie...tapi masa nak akad tu kiri kanan org tolong kipas kan abg hehehe....nie i share sikit pic mi big brother wedding...



apelah yang menarik sangat ..sampai my brother tak pandg kamera i huhu....



dengan makcik2 ku...all purple hehehe...



dengan cousin....




me &  my sis.....




Selepas wedding abg, pagi2 kul 8.00 sy bergegas  ke KLIA untuk teman makcik ku menghantar bibiknya pulang ke indon..soknya masuk keje..badan dah sakit2 coz tak cukup rehat....rase nak demam n loya lagi..kepenatan sesangat...di ofc keje dah melambung tinggi mcm Twin Tower dah sy  tgk..kena cepat habiskan sebab kerja nie ada due date..so my time sepenuhnya pada kerja2...so tak banyak persiapan sempat sy buat, mama pun dah bising...bila nak start nie bulan 10 bukan nya jauh lagi mcm Malaysia ke Amerika,tapi Malaysia ke thailand je..adoi ape saya melalut nie..tu maksudnya perumpamaan majlis saya yang dah nak dekat n banyak lagi tak siap...my ucuk still cool..org lelaki katakan..


And gud news my sis dah dapat kerja ...alhamdulilah...nanti leh la support ape2 kat wedding akak ye hehehe...Dalam masa kesibukan  ,banyak jugak undangan2 dari sahabat2 ofc dan sekolah yang bakal berkawin.. rase tahun nie lah paling banyak org kawin..mayby sebab nice year 2010 kut heheheh...saya pun tak berkecuali kikiki...so now saya  tgh buat list untuk jemputan baru siap sikit je..untuk ofc  tgk kat directory ofc je n for kawan2 tgk dlm hp..if yang de fb saya akan invite melaui situ je kut..senang n save hahahha.....So that all cita 4 bulan Mei..bermula dgn kepenatan dan berakhir dengan tenang..so boleh la start balik my wedding preparation hahahah...