Ting..Ting...

Wednesday, May 26, 2010

BaLLon Up Up tO tHE sKY....

Hari nie dah 26 Mei 2010 , dalam 5 bulan lagi i will get merry..hohoho..sebenarnya saya masih tak percaya saya akan kawin..bila difikirkan rase takut walau sebenarnya ku rase bahagia...lagi2 masa taip post nie sy tengah dengar lagu  AdaMaya - Yang Terindah  so sweet lagu nie..lagi lah berbunga hati nie masa menulis..korang rase tak..klu nak rase dengar lah lagu nie ya......



Masa tgh godek-godek blog bride to be... ku tertarik dgn post  My Cinderella Story  about ballon..actually before saya de gak plan nak hias my wedding dgn ballon tapi rase macam majlis hari jadi lak like kanak-kanak hehehe..but rupanya if kita kreatif ia akan jadi awesome sekali...


De gak member cita kalu nak beli ballon murah g kat Perak ..huhuhu jauh tu..walau murah tapi i think coz nak kesana campur tolak sama je kalu beli kat sini kan.. am i right...heheheh.... Tapi kat KL kat mana nak cari ye..ade sape2 tau tak...Nie pic y saya de jumpa..... nice ballon deco untuk wedding ...tomei sangat...




simple je hiasan meja makan...



twinkle..twinkle litter star....


cute kan..mcm mana nak DIY nie...



nice...


suka nya y ballon side kanan..terapung..apung...dramatic gitu....



cantiknya i like....

mcm mana nak buat ballon tegak mcm tu...

simple but nice....






video
ala tak leh open lak..nak deleta tak leh...ignore je lah...


10 comments:

aCik GeE cHoMeY said...

lawa gak kan ade ballon....sweet sngt...
nmpk romantik sangt kan..heheheh:-)

fia said...

hai acik...
mmg lawa sy tgh cari kedai kat area umah..senang sikit nak beli..kat kl tak tau kat mana...mcm mana persiapan acik

kay kamal said...

i ade tgk kat scissors and ribbons.if nk wat ballon jd cntrepiece 3 ketul belon per table...they charge ~RM3/helium balloon..

and if u nak arch balloon around RM550. like 2-3 archh forming a walkway cmtu..

p/s: exchange link jom?

fia said...

hai kay...pe khabar,nice ur blog...scissirs tu kat ne???? hehhe..ok gak rm 3 kan,suke2...

kay & acik sy dah link ur blog...

kay kamal said...

http://scissorsnribbons.blogspot.com/

cni diorg..u email ke hape ke la..they frenly gak...tapi ade i dga someplace RM2..dats y i hold dulu..i da tau i gtau ye

fia said...

tq 4 info tu kay...wedding bila...

kay kamal said...

27 nov 2010 is the sanding,sehari before nikah..da mula gelabah2 ni

fia said...

sayang bulan 10 nie..banyak benda tak siah risaunya..y paling pening nak cari gift apa...

~ thalhazlin ~ said...

sweet guna belon esp jadi caterpices. so far, kite tak pernah lagi jumpa orang guna belon untuk wedding. perhaps kene jaga-jaga la ek, takut budak kecik wat maen. hee :)

fia said...

hai halin.. u right.. kena hati dengan kanak2 coz diorg mmg suka ballon nie... tu dlm suggestion nak wat... if dpt jumpa supplier kat kampung...