Ting..Ting...

Monday, March 7, 2011

mY FabOlOUs hONey......MooN

Fia nak share my 1st honeymoon..fia pergi pas kawin tapi post nie dah berabuk tapi tak publish kan....fia pergi honeymoon selepas wedding sb takut klu tangguh alamaknya tak pergi lah sebab My Ucuk working plus study so masa dia amatlah sedikit ...so fia and suami decide terus g honeymoon..nak tau fia pergi mana tak ..........cuba lah main teka - teki...

Kuantan



Pulau Langkawi



Thailand...oh tidak..medai..medai...


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

 
Saya Fly Ke...................SABAH





Wing-Wing.....kawan yang sudah bace post nie klik sini mesti dah dapat agak kan mane fia honeymoon...First pergi bercuti jauh ..mcm-mcm nak pack barang..mcm dah tak nak balik..pergi 3 hari 2 malam je kikiki...fia bertolak hari selase dan balik hari khmis...Perjalanan ke sabah ambik masa dalam 2 jam 1/2....tapi fia tak dapat nak lelap mata..suka tgk view dari atas...but MyUcuK sudah lena mcm kena pukau je bila naik flight..Pukau Tido hehehee...sampai kat lapangan..ade pakcik sedang duk tenung kita orang..sape tu..nie yang takut nie..skrg kan banyak kes penipuan dan kecuriaan kat lapangan terbang..


Fia pandang En. Suami dia smile kat pakcik tu eh..ehe..eh pelik lak dia nie...rupanya pakcik tu adalah pakcik housmate dia rupanya..saje buat suspen tau...wah bestnya ade traval guide....dari terminal ke tempat penginapan ambik masa dalam 3 Jam..

SERIUS...



tAK tIPU..


Mmg lama sangat..dah beberapa kali terlena..tapi yang bestnya..mase lalu kawasan -kawasan kampung rase sangat nyaman dan sejuk ...tenang..mmg kitaorang nak pergi tempat berehat dan menenangkan..jauh dari kesibukan kota dan bising-bingar...


bunga hutan..
cantik warna biru muda


1 benda yang fia perasan bila melalui setiap kampung untuk sampai ke kundasang...mesti ada gereja katolik..tak nampak pun masjid or surau..En. Suami kata sini ramai kristian and china...so sebab tu susah nak jumpa surau..OhOhHH


Kawasan yang berbukit dan jalan yang kurang rata buat fia agak takut..yelah udah lah jalan dia kecil banyak lori..pakcik driver kata saje ikut jalan kampung sebab boleh tgk permandangan..klu ikut jalan biasa boring..Ok Tq Pakcik...Sampai2 kita org Check In- masuk bilik, first cari remote tv and air0con..tapi ade tv je mane air-cond, pandang atas, pusing 360 darjah..No Air-Cond Teng..Teng...!!!!!!!!!!!!!!!!, kenapa takde..En. Suami tersenyum je dgn gelagat fia....So aktiviti kitaorang mula-mula jalan2 sekitar chelet, pergi makan, lepak2.....




Banyak kawasan boleh kita jalan-jalan kat sini tapi kena naik car lah ye..klu jalan alamaknya jadi jungle traking lah ....Kat Kundasang ada Kundasang War Memorial, Ladang Teh..dan yang paling best Gunung Kinabalu...Kalau nak tengok Puncak Gunung Kinabalu kena bangun awal dalam pukul 7.00 - 8.00 pagi je boleh tgk..mmg nampak sangat puncak tu..terus jadi jakun sekejap....Kat sini pukul 5 pagi dah macam Pukul 7 pagi cerah, bila malam pun sama pukul 6 petang dah gelap...ish..ish best nie time puasa....


puncak gunung kinabalu..



nie time kabus kat are chelet..tinggi tempat nie..



To me tempat nie mmg sesuai untuk honeymoon or nak relax tau...fia suke suasana dan permandangan di Kundasang.. Rase nak pergi lagi je....Sebelum balik fia singgah di Sabah Mall dan Pasar Kraftangan Kota Kinabalu atau pun lebih dikenali sebagai Pasar Filipina ..tapi jgn tanya fia kenapa pasar tu nama mcm tu..sb fia pun tak tau..tapi kat situ banyak jual gift, gelang mutiara,gelang kristal, keychai. ....Sangat cantik ..banyak jugak borang..lepas shopping baru terpikir over limit tak mase timbang nie ??? ah tak kisah lah heheheh...Tapi kalau kita pandai cakap sabah lagi best sb member kata klu diorang tau kita nie tourist..sah-sah kena bedal harga tinggi...kurang pun sikit je......


oH YE PASAL aIR-cOND yANG tAKDE tU..


rupanyan bila malam sangat sejuk mcm dah duk kutub selatan tau..patut lah takde air-cond..en-suami dah tau saje biar saya tertanya-tanya dan mengomel....Sekian saja kisah honeymoon saya...





Boleh tak kita g honneymoon kali ke-2 lepas 6 bulan kawin...klip mata..klip mata kat en. suami..




More Picture Here.....










9 comments:

aTy _faRed~ said...

syiok nyer...!!! teringin nak gi sabah... :)

Cik Puan Fia said...

aty : mmg seronok, sy pun klu leh nak pergi lagi..banyak lagi tempat yang tak jalan2...

Cik Puan Fia said...
This comment has been removed by the author.
alawiah raji said...

hahahaha..sy pun dah ada plan dgn dia nak gi kk nanti...tajaan penuh oleh dia wink2

Cik Puan Fia said...

cik ala : jgn lupa ole-ole ya..sy nak rantai mutiara grey..cantiknya

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) said...

nak alamat yer..su nak hantar kad..hantar kat sue_546@yahoo.com

Cik Puan Fia said...

ok mizz sue..nanti fia email ya..dah nak kahwin ya....tahniah

Emma said...

sonoknye hanimun jejaoh

Cik Puan Fia said...

emma : bila nak menyusulnya