Ting..Ting...

Thursday, April 22, 2010

Di Pagi Sabtu...

Sabtu lepas sy dan member g jalan2 kat sogo & jalan tar walaupun gaji tak masuk lagi...redah je...so perjalanan kami bermula kul 8.30 pagi ....mesti korang terkejut kan asal awal sangat..kitaorg saje je g awal malas nak g masa time matahari dah meninggi.sampai kat sogo kul 10.30 kira ok lah..sampai2 perut dah lapor nampak kenny rogers baloi je kiki..mmg kenyang sangat..pastu jelajah bermula ke jalan tar..banyaknya tudung2 n kain murah..mcm harga kat nilai lak..tapi kena hati2..coz peniaga pandai main harga tau...
tips sy klu de berkenan sesuatu jangan beli dulu jalan ke depan sikit sb takut klu dah beli awal nanti jumpa benda yang sama dengan separuh harga ....trust me.. saya berjalan ke kedai2 yang de jual hadiah perkahwinan ..boleh tahan harganya......




cantik kan bekas nie saya minat sangat..harga dalam rm 2.95 pcs ...boleh letak lilin,potpuri or bunga rampai..tp sy masih mencari price yang lebih murah dengan kuantiti yang banyak...nak cari mcm2 warna sebab sy tau nak selaraskan satu warna mmg susah..mayby gift nie untuk kenalan rapat dan family...kalau dapat price baik punya saya nak beli untuk semua tetamu...sebab isu membezakan gift bahaya sebenarnya sebab leh buat orang terasa..so dari kita buat org terasa dan mengata kat belakang wedding baik kita berhati2..betul tak...

lepas penat meround sekitar jalan tar kitaorang g lak semuahouse..wah banyaknya barang mcm2 barang ade..saya de berkenan al-quran yang bersarung tapi saya dah beli untuk hantaran so cuci mata je lah...kat tingkat atas de jual pakaian pengantin..cantik2 you all..masa tunang aritu tak sempat nak datang semua house , rase rugi lak tak beli kain kat situ..tapi kena tengok gak coz diorang pandai main harga tau...kena jadi pembeli berhemah..




turun ground floor...banyak barang kahwin ..cantik2 sangat so de la idea untuk buat hantaran nanti....saya cari bunga untuk bridemaid pegang tapi tak jumpa  kat situ...dah habis pusing .... saya sempat beli gift sy suka untuk jadikan sample untuk my mum luluskan pembeliah hehehe....
bekas nie cantik tau lepas hias..


ciut beg nie..boleh letak telor or gula2 harga rm 1.00 tak silap..
sesuai pada sesiapa tak nak guna paperbag


nie pandangan sisi...



habis jalan2 kat semua house ..destinasi yang terakhir soga la apa lagi...coz awal lagi so tak ramai org sesuai untuk membeli belah..sekarang de sale kat sogo tau sampai awal bulan 5 rasanya...banyak handbeg diskaun 50% -70 %....tapi tak de yang berkenan lak...so sy just shopping baju 2 pasang ok lah tu...pergi awal pun balik dalam kul 5..korang leh bayangkan lah..banyak tempat kitaorang jelajah hahaha...best tau aktiviti mcm nie walau poket nipis tapi kita have fun ....

7 comments:

fia said...

my frenz suggest bagi labu sayung..akan difikirkan..

dialicious said...

cantik gift2 tu..jgn risau apa org nak kata sbb life after marriage tu mmg duk berdua je..hehehe

fia said...

hai dialicious..how are u..sy suka bace blog awak coz banyak info...betul tu sy tanya kwn2 yang dah kawin semua kata gift tak kisah yang mcm mana asal ade...

dialicious said...

I'm fine tq fia.agree w ur frens.kalo org tua surely nak yg ade mknan.yg muda2 asalkan cantik dh ckup

fia said...

itulah,sy pkan bagi muffin, telor and 1 lagi tak tau...tu member something special sikit...diorg ckap klu bagi special semua pengsan kita hehehe..what do u think

soraya said...

cntik gift tu..yg bakul tu cantik..
tmbah kristal cikit wowoowo
mmang lawo huhi

fia said...

soraya : nanti akak tunjuk gift nie ya..