Ting..Ting...

Tuesday, January 25, 2011

Rumah I ....or...... Rumah You

Salam Semua..
Fia nie skrg tengelam timbul aje kan..
komitmen tinggi eceh kikiki ...
sebenarnya fia duk sibuk main game cityville kat fb...
seronok kawan2..
Make You One City


Entry today khas pada yang bride be Puan sb ape ?????
Sebabnya bila time cuti panjang like Raya Cina nie
mula lah perkara utama yang dibincang with hubby
Nak balik rumah sape dulu....


 google image



Fia and hubby pun termasuklah dalam isu nie...
As a women mesti nak duk berkepit dengan ibu tercinta kan
sebab dah jarang balik tak mcm mase bujang..
every month balik tau....rindu ma....


So ade ke cara nak selesaikan isu nie ????
To fia senang je kita tgk ape agenda family masing2
So if family pasangan ade agenda yang perlu kita hadirkan dulu
so kita tukar je lah turn..
Rumah U dulu Baru Rumah I...


Perkara yang selalu dipikirkan oleh pasangan kalau nak balik kampung :


1. Rumah sape yang paling dekat & rumah yang paling jauh

2. Apa agenda yang nak buat nanti..

3. Cost perjalanan pua ade tau yang duk jauh like sabah..mahu garu kepala...



Namun Apa Yang Penting
Tidak Kisah Rumah Siapa Yang Kita Balik Dulu & Kemudian
Kita Tetap Bersama Keluarga Kita
Tidak Kisah Keluarga Sendiri Atau Keluarga Mertua..
Mereka Tetap Keluarga Kita...






So Girlz hope u all happy dimana berada semasa bercuti nanti ya...

8 comments:

ElyaElmo said...

elya bile kawen nnt..nk balik umah mak elya jee boleh tak??hahah
tak biasa sgt berjauhan...huhuhu

fia said...

elya : fia pun nak mcm tu..tapi bila dah kawin kena give and take and same adil..tapi sekali sekala lebih umah kita apa salahnya kan hehehe

Reen Tart Nenas said...

umah PIL kat Shah Alam, plus ari tu dah bercuti bagai dengan mereka. so kena balik umah my parents plak la :)
tp saye mmg wajib kan, sebulan sekali, wajib balik umah parents saye :) tp nie kebetulan ayah saye kena masuk hosp. during CNY, so kena la balik pahang...

mizz nanas said...

hehe comel laaa..!! rumah u ke rumah i?? end up dua2 rumah p..hehe bru fair n square~ alaaa..nak kawennn jugak3!!

A W E E N N Y E said...

fia...cuba check out psl Pru essential =)

fia said...

reen : seronoknya balik kampung dengan yang tersayang...

mizz nanas : cepat lah kawin..mcm2 perkara baru mizz rase heheh...

aween : tq dear...

Qaseh chenta said...

balik umah sy la senang...wakakakka

Cik Puan Fia said...

Qaseh : senangkan....rumah kita je