Ting..Ting...

Friday, August 12, 2011

Bagaikan Drama Nora Elena....

Salam Ramadhan,

N3 nie, fia dah peram sebulan hehehe..kalau buah dah jadi jeruk kan...Pada kawan-kawab blogger yang tinggal di area putrajaya dan KL mesti tau pada bulan Julai lalu ada Event Floria 2011 di Pesisiran Tasik, Presint 2, Putrajaya dan  berlangsung dari 9hb-17hb Julai 2011.


Tema tahun nie Bunga Rose.. berpusu- pusu orang datang ...tak pernah susut lah orang ramai datang tengok keindahan bunga rose.. Fia pun pergi jugak kebetulan mama dan adik ada datang bawak ronda-ronda2 lah..Time Jalan-jalan berkenan lah dengan bunga rose merah , terus rase nak beli MyUcuk kata "sabar jgn beli lagi..nanti past event banyak yang diorng tak ambil bunga nie...... "  fia nie mmg jenis kalau nak..mmg nak tak leh oak..oak @tahan-tahan. Fia pun beli . Suke sangat lah (sengih sampai telinga)


Dipendekkan cita 3 hari selepas event floria habis. Fia bertanya pada MyUcuk :

Fia : Aritu kata bunga mawar  diorang tinggal...

MyUcuk : Dah habis dengan nada selamba..

Fia : mujur beli satu (rase kita nie buat keputusan yang betul lah)..

MyUcuk : Nak ambik barabf kat bonet..

Fia : I Follow and bila buka Ya ALLah banyaknya pokok bunga rose...rase mcm di awangan terus teringat cita Nora Elena yang sedang tayang time tu ..

MyUcuk : itulah tak sabar..sambil angkat pokok bunga rose...



Bunga-bunga mawar yang berseri-seri ...



Separuh dah angkat dari bonet..

MyUcuk bawak balik dalam 30 pokok bunga rose macam-macam colour ade...Jadinya hobby fia bertambah lah lagi satu iaitu menjaga pokok-pokok bunga...Jaga bunga nie bukan senang kena baja, siram dan belai...Fia tak tanam semua pokok bunga tu sebab keluasan dan keadaan tanah tak berapa nak sesuai so fia beritahu kawan-kawan ofc yang berminat datang umah untuk ambik pokok bunga rose nie...
Bila buka pintu rumah tgk kat tepi laman, bunga rose yang mekar sukanya hati..mintak-mintak tangan fia nie boleh berbudi pada tanah..


Penuh kat laman depan..sampai kena letak kat tepi dinding sikit...
sementara tunggu kawan-kawan ambik...




Alatan Berkebun...



Tanah serbaguna untuk mudah air meresap sebab tanah umah kurang udara...





psst : pokok cili dan serai pun dah tanam..



5 comments:

aTy _faRed~ said...

waaahhhh...!! dah feeling2 tengok cerite nora elina dah ni..;p

Cik Puan Fia said...

aty : kita feeling bersama2 ya..cita tu mmg best ...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

rajinnye!! maera suke jgk tanam2 nie, tapi kat rumah takde ruang.huhu~

LingerieCabin said...

Hi, Congrats on your wedding!

Have anything special for your special first night?

here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

Click Here: Lingerie Cabin

Cik Puan Fia said...

maera : fia mula2 tak tau de minat menanam but bila buat rase best je sampai klu balik kampung 2 hari dah gelisah ingat kat pokok bunga..maera tanam dlm pasu cantik gak..