Ting..Ting...

Tuesday, December 28, 2010

My Wedding Gift

hye dear all...

pe khabar hope semua sihat ya....semua dah mamam....yang bakal ibu kena jaga kesihatan tau..(iklan kesihatan jap hehehe) before weddding day fia pening nak bagi ape pada tetamu yang hadir..bila tanya org lain mula lah mcm2 idea dan barang yang suruh bagi...terus fia rase pening and nak demam


Selepas beberapa kali berjalan ke N3 fia dah pun jumpa barang yang menawan hati dan yang penting save kan...fia buat 2 kategori gift :

1.  VVIP GIFT
 for family, keluarga pihak lelaki, saudara-mara & best frendz

2.  TETAMU
untuk tetamu ,sahabat handai, and orang kampung


Sebenarnya ape kita bagi tak kisah sb ia bukan wajib tapi klu ikut trend skrg kita jadi terikut - ikut....last - last  selepas diberi ceramah percuma oleh MyUcuk baru fia cool (biasalah perempuan kan selalu gelabah) tapi jika ade kemampuan ia tidak salah asal tidak membazir...


nie lah paper beg fia untuk kawan-kawan yang special dah habis tak sempat snap tapi colour
 dia, like picture bawah nie.cuma beza bentuk sahaja (hitam & silver)




 Untuk kawan2 fia bagi paper bag yang berisi bunjut telor datang dari kelantan lagi hehehe..(nie makcik fia yang uruskan) kerepek pisang ( sponser by cousin tq kak yani) and gula-gula .bila masuk semua barang ..penuh sampai kena stepler lak...


 bunjut telor colour hijau putih




bunjut telor colour hitam putih

fia sangat suka bunjut nie sebab ia baru keluar design nie..terus borong mase hari raya hari tu...fia suke bagi barang yang boleh digunakan..selepes wedding nampak kak ipar guna untuk isi kerongsang dia...suke sb tau gift kita bagi org tak buang dan masih simpan...


Untuk gift special VVIP barang yang fia bagi semua sama seperi bunjut telor, kerepek pisang, gula - gula cuma PLUS cawan yang  fia letakkan stiker nama fia dan MyUcuk sebagai kenangan. Untuk bakal-bakal bride fia nasihat kan buat lebih sikit gift VVIP nie sebab yang nie lah org duk ramai yang nak..dan kita tak kan tak nak bagi kan...


Alhamdulilah fia sangat berpuas hati dgn gift-gift yang fia beri pada tetamu dan kawan..
fia buat gift purple lebih dalam 100 sebab nak bagi pada kawan-kawan office yang tak dapat hadir...
sb ade sesetengah nak datang tapi jauhkan dan ade yang kirim hadiah
so rase tak best lak klu tak bagi gift kat diorang...


2 comments:

Cik Belle said...

cantik giftnya, =) fia nak tanya, siapa makeup? santekk..

fia said...

cik bella : tq dear...mak andam org muadzam fia ambik pakej nikah +kahwin + smabut menantu...