Ting..Ting...

Friday, June 11, 2010

DIY Marshmallow Flower Topper

Selamat pagi kawan - kawan

heheh.... cakap mcm tu rase kat sekolah menengah lak saya nie..dulu klu sampai kat kelas mesti bagi salam or say morning kat kawan - kawan..rindu pulak rasanya time masa sekolah dulu....tapi masa berlalu dan kita kena laluinya..mcm sekarang rupanya umur saya pun dah 25 tahun (asal rase mcm budak2 lagi ya ) dah nak "tawin " ...saya akan masuk fasa baru dalam hidup kita..oh ape yang saya melalut pagi - pagi nie ...


Entry nie nak cita pasal preparation untuk meja guest book..saya mmg de plan nak letak marshmallow or candy kat tempat tetamu jemputan yang mencoret2 kat my book supaya selepas mereka makan terus jadi happy hahhaa..mcm de magic lak candy tu..biasalah saya kan suka perkara yang comei2 hehehe....


Cara nak DIY nie sy jumpa kat blog seorang pengusaha cupcake berjaya iaitu cupcakeschek...idea yang bagus tapi mudah untuk membuatnya..that i like hehehe...jum kita layan tutorial dia
^

^

^

^

^

barang - barang yang diperlukan

1. toothpick or klu nak panjang lagi guna lidi sate ..leh letak banyak marshmallow nyum...nyum
2. marshmallow yang perlbagai bentuk ikut kesukaan ya...
3. tape hijau yang selalu guna untuk DIY bunga hantaran
4. bekas untuk letak kan marshmallow
5. gunting
6. reben



first kita lilit toothpick dengan tape hijau sampai ke hujung...




inilah hasilnya nanti...




lepas tu cucuk kan marshmallow pada hujung y tajam ..kemudia buat bentuk
daun kecil dengan tape hijau dan lekatkan kat tangkai bunga marshmallow
klu nak letak lebih dari satu pun ok...lagi lah tetamu kita suka hehehe...




dan inilah hasilnya..selain tu boleh juga letak reben kecil di tangkai
marshmallow untuk nampak sweet.....pastu letakkan dalam bekas
yang cantik n deco-deco sikit bekas tu..mesti akan menjadi impak yang besar
p/s : mesti cuba nie..



2 comments:

~ thalhazlin ~ said...

fia, good idea! thanks for sharing :)

fia said...

hai thalhazlin..tq ya..sharing is caring kan...saya suka lah post awak pasal Diy kasut tu..de ke kat sini yang ambik tempahan mcm tu...