Ting..Ting...

Wednesday, June 16, 2010

My Dream Baju Nikah

 Sebelum sanding kena nikah dulu kan so meh kita story pasal baju nikah saya..masa tunang My Ucuk dah bagi 1 persalinan baju nikah off   white + cream...lupa lak nak ambik gambar kain nikah saya nanti saya update kan ya...so sy plan nak wat design lain sikit untuk baju nikah walau sy sedar my body is not ***kurus*** but saya still nak jugak...degil tak saya...tetapi tidaklah sampai nak menyeksakan dirikan...

Yang paling penting baju nikah tah lek seksi-seksi ya coz nama pun majlis akad nikah , perkara yang wajib dalam islam so kita mestilah jaga tata susila kan...lagipun insyallah saya akakn kawin di masjid so i dont want to be rude ok coz tak hormatkan masjid....

Saya suka tgk baju anilutaze..sape yang tak kenal dgn dia  lagi2 blogger B2B coz she like inspirasi for wedding..am i right girl...



so sweet..baju nampak simple tapi mmg sangat cantik..dan pemakainya pun sangat lah cantik..
seri pengantin katakan ..teruja melihat foto majlis perkahwinanya...


i like..huhuhuh


wedding ain adik ekin..cantik kan simple..
lain dari ekin yang terlalu meriah sangat...








yang nie pun saya suka ..design baju kurung moden tapi dihiasi dengan labuci2...baju nikah nie nampak sangat elegen..saya inginkan baju nikah yang simple tapi cantik dipakai dan sesuai untuk dipakai kemudian hari..tak mboh (bahase klate) sekali pakai terus buat khazanah dalam almari ku..oh tidak itu telah dikatakan pembaziran ok....mini pelamin dia pun cantik..mayby saya punya just bantal lembut coz nikah di masjid mana leh deko-deko nanti nak kena kejar dengan pak iman hehehe...




nie penikahan siti nurhaliza,,saya duk bekenan kat veil dia nampak agak sarat tapi cantik..its ok klu vail berat cikit sb ia akan nampak jatuh terletak je di badan kita..chewah..ku dah melalut hahaha..




cantiknya juara gadis melayu nie..tapi lupa nama dia ape...pakai stail tudung mcm nie masa nikah ok gak tapi kena sanggul rambut tinggi...renda di tudung pun tak serabut sangat..









klu saya pakai baju mcm nie masa nikah apa akan jadi...??
 cuba korang pikirkan hahahha...





3 comments:

@ty_farEd said...

jangan di pakai baju yang Last tu..!!! heheh..cantik...tapi tetap tak sesuai lelebih lagi kalo bertudung.. :p yupp..off white memang cantik tuk wat baju nikah... :)

fia said...

hai aty..tq singgah di teratak bloh sya hehe..klu pakai baju mcm tu alamaknya kadi pun pengsan...nice meet u...

Ijan said...

Ijan pun tengah cari design baju nikah yg sesuai. Baju aein tu cantik tp x nampak full design la dlm gambar. huhu