Ting..Ting...

Friday, June 18, 2010

DIY Pomander Ball

Semalam balik keje rase boring je sebab housemate takde so saya keseorangan la dirumah agam 16 tingkat heheh...pusing kiri , pusing kanan tak tau nak wat apa selain melayan cita kat tv..tiba-tiba teringat sy de beli stuff untuk diy pomender ball tapi sy lupa lak nak snap barang sebelum buat..nie first try kira boleh la...

saya try diy tgk dari majalah pesona pengantin..
bahan - bahan
1. styroform pomander ball yang kecil RM 4.00
2. reben or tali ape2 yang you all suka
3. bunga - bunga
4 gunting



nie bunga saya guna ,for percubaan saya beli bunga biasa yang 4 jambak RM 10.00..
saya beli bunga masa OTW balik dari johor hari tu..



wing - wing inilah hasilnya yang saya gubah....



ok tak kawan2 ..but reben tu kecil sangat kena tukar lain..tadi saya de jumpa DIY pomander ball guna tisu..hum lagi jimat kan..tapi tak tau cara dia...huhuhu..ade sape leh ajar tak....total bajet untuk pomander ball RM 15.00..

6 comments:

kay kamal said...

i used crepe paper for mine.. cost around rm 7 cz the bola polystyrene tuh mahal..rm4 sebijik..haih~

http://bride-muse.blogspot.com/2010/01/pomander-balls-diy.html

tapi tak bape cantik la ye cm u nye..hehe

fia said...

hai kay...
saya baru cuba2 je...tq sharing ur link

elle's laaa~ said...

elle humm, mne nk dapat bnde bola tu ekk u ? pastu cre2 die gi mne . hehehe

fia said...

ella: sy beli kat johor hari tu mase pergi kursus..semua barang beli kat situ...tapi rase ade kat kedai bunga...try ela cari...

Emma said...

pandai gak yerk Puan Fia mengubah ni, nty nk gune ur bakat lah utk my permonder ball wedding, hik hik, upahnye i bg tempe goreng,la la la

Cik Puan Fia said...

emma : takde lah creative sangat.. try suka-su ki.. je...wah upah tempe emma mesti sedap..i setuju...hehehe