Ting..Ting...

Wednesday, July 14, 2010

DIY InStaNt haiR cLip Super Easy

Untuk nampak sweet dan cantik bukannya susah sangat klu kita nie kreatif kan dan ade darah seni ..but itu bukan maksud untuk saya ya..saya nie " tangan tak bedung" semua jadi keras hehehe...tak sangka dengan hair clip pun boleh buat mahkota rambut kita nampak cantik dan sweet...

 
Saya rase clip nie sesuai untuk dipakai kepada bridemaid dan kanak - kanak riang ..sebab ia menampakan keceriaan dan kemeriahan suasana majlis.tapi klu nak bagi penanggah pakai tidak ade masalah atas kesesuaian dan keinginan masing-masing........jom kita try diy nie.

 

 
Bahan-Bahan Clip Super Easy :

  • Clip Rambut Hitam
  • Bunga yang ade batang lembut

 
Caranya :

  • Potong batang bunga sampai hujung bunga tapi jgn sampai sikit nanti susah nak kepit
  • Slip bunga ke dalam clip dan siap...mudahkan.. 


 
Inilah hasilnya tada......ciutkan.....
 
* for more info klik sini
 
 

5 comments:

mizz sue said...

memang cute la...bile majlis kawin?
nnti kite leh share2 idea kawin kan..

~ thalhazlin ~ said...

fia, hee. cam nak try la fia. nak pakai masa honeymoon nanti. hihi
tq for sharing! :)

fia said...

mizz sue : insyallah bulan 10 nie, sue bila...
thalha : tu la pasai ,saya pun rase nak try..wah honeymoon tomei2...most welcome dear

PurPLe LaDy AiFA said...

wow mnarik! yg ni bkn sje leh wat jd clip rmbut, nk buat corsage pon best kn?

fia said...

lady aifa : hai nice meet u..menatik ya nanti try la ya...