Ting..Ting...

Friday, July 30, 2010

Woory Mood.....

Hai girl-girl semua...um...um....why sy feel like this..why sy rase takut ? why sy rase susah hati ?why saya rase takut nak lepaskan ape yang sy buat sekarang ???.Saya tak pasti other bride 2 be  feel like me..or sy seorang saje yang rase macam nie adakah sy tengah lampu merah (ehem..ehem u all know that mean)



Di saat nie rase mcm tertanya -tanya betul ke saya akan kawin ..betul ke saya akan menjadi isteri kepada en. tunang, perasaan nie biasa ke pada semua b2b, saya de bertanya pada kawan yang baru kahwin dia pun merasai perkara sama... kerisauan makin menjadi-jadi  bila makin dekat huhuhuhu




Saya rase risau tinggalkan zaman bujang saya..walaupun saya ingin berkahwin...adakah kita akan kehilangan kebebasan dan perkara yang kita buat masa bujang bila kawin..coz syurga di bawah tapak kaki suami.. jadi bila kita buat perkara "husband" tak suka kita akan dapat dosa dengan free kecing-kecing ...dan saya tak nak jadi isteri yang derhaka pada suami..




Bila berkahwin kita kena banyak bersabar dan berkorban itu yang kawan sy beritahu tapi the end of the day kita akan kecapi kebahagian...semalam sy termenung seorang memikirkan perkara ini..saya harap sy dapat menjadi seorang isteri yang baik dan solehah..Amin.. and
 hope kerisauan saya nie akan hilang


7 comments:

@ty_farEd said...

i pon samer...!!! i rase tu memang syndrome orang nak kawen kot Fia..huhu.. bukan sekadar tu jer taw.. i selalu terpikir yang telampau bukan2..!! yang takut i nak cakap ngan orang lain.. but hope.. e'thing wil b fine kan.. yeah..juz follow the flow.. n enjoy dis moment...~weeeeee

fia said...

@ty: u pun same ye..so boleh call this feeling sindrom nak kawain la hahaha... sy pun keep ask en.tunang perkara yang sebenarnya kita dah ada jawapan..but i just nak comfirm kan hehehe....so kita ikut je flow kan...like u aty

PurPLe LaDy AiFA said...

dear, i lagiii lahhhhh rs cm betol ke nak kawen dulu.. sbb b4 ni mmg x ready nak kawen and after something happened, trus terbuka rs hati nak kahwen..

so 2-3 bulan b4 kahwen tu mmg enjoy sepuas2nya dengan rakan2 single.. sedeyyy sgt nak lepaskan zaman single smpai nanges2 lagii. tkt xley nak berenjoy mcm tu lagi kan..

pastu, lps kahwen, u akan rs mcm i rs skrg.. insya allah..semua akan jd indah..

just tanggungjawab after jd isteri tu je lah.. slow talk sikit dengan husband suruh die jgn terlalu high expectation.. then everything will be fine.insya allah. =)

Lala said...

fia, byk gak la dngr cite masa tunang mst gaduh2..huhu seramnyer..
tapi byk bersabar jalah byk na. lagipun, itu baru sikit kan. kawen dah nnt, share hidup nnt lagi byk dugaan.

~mEanDaLwaYsbEmE~ said...

huu..i yg lmbat lg nk kawen pun dah rasa..inikan yg dekat..kan??

~mEanDaLwaYsbEmE~ said...

huuu..nk bina masjid..takut juga kalau kita ada kekurangan diri..dh jd isteri nanti kena btul2 taat pd suami..huuu..i yg lmbt lg nk kawen pun..dh rasa takut2 jugk..hihih

fia said...

salam semua...
Lady Aifa : what u feel now ya...sy nie byk lg kekurangan ..lg 2 bln nak kamin masih manja and duk bawah ketiak mak..nanti klu dah tawin..wat silap mcm mane ek...

lala : hai lala tq singgah di blog yang kurang update nie hehehe....awal bertunag still de same cuma skrg nie..nak dekat2 mcm ade rasa panaz sikit hahaha..sy lah y suka panazkan keadaan hahaha...

nadira : harap kita dapat memberi kebahagian dan mengecapi bahagia amin..