Ting..Ting...

Friday, July 23, 2010

Story Of My Preparation Wedding

Salam Semua!!!

Harap semua sihat...lagi  2 Bulan +++  my wedding day..tak tau nak cerita perasaan sekarang nie..dub dab..dub..dab  je...alhamdullialah my preparation wedding berjalan lancar...oleh kerana de sedikit susah hati semalam saya pergi teman housemate shopping baru rase lega ( ayat nak cover hehehe) sebenarnya nawaitui mmg tak nak shopping tapi bila tengok sale kat Alamanda rase rugilak tak beli kan..so semalam shopping merangkap shopping raya terus..tak yah pikir2 dah pas nie kan...alahai lari tajuk lak jum kita kembali semula ke jalan yang benar hihii...so saya tak mau mengomel banyak2 ... kita review ape yang dah ready ya....



nie  kain pasang family saya..shopping kat Alamoda Kuantan...kira kedai nie banyak pilihan dari kedai lain coz kat sini mane de jakel, nagoya....so kita redah je...pusing-pusing bekenan kat warna pink gak ayayai...harga dia semeter RM 15 tapi dapat kurang sebab beli banyak kan...kain nie ade 2 jenis satu yang jarang satu yang biasa..sy suka yang jarang tu like chiffon..tapi bila pikir makcik2 y nak pakai consider yang biasa he..he.. nt terbeliak lak mata pakcik2 saya tengok wife diorang melarang....kikiki...so settle pasal family theme...rupanya seronok buat preparation wedding nie walau kadang2 rase mcm nak pengsan but when family happy sy pun jadi enjoy..family kan penting dalam hidup kita..nie selingan sikit hehehe..






sambil-sambil beli kain pasang sy borong kain pelekat dan kain pasang untuk makcik & pakcik yang membantu di majlis kahwin saya..tanda terima kasih dari family..mcm peribahasa orang berbudi kita berbahasa..betul tak... nie belum balut lagi nie masih panas lagi nie hehehe...




wah banyak dah rupanya barang yang saya dah beli,sikit-sikil lama dah complete..alhamdulillah...about gigt dah settle..selepas mendengar nasihat dari kawan2, family dan penjual barang2 gift saya pun ambil keputusan tidak berlebih-lebih sangat untuk gift but cenderahati kenangan harus ada tau..dont worry frenz.....


sepah sikit ya..berat semua barang nie tak larat sangat nak kemas....


nie lak bunga mangga..i like purple and silver. yipi..yipi...








4 comments:

alawiah raji said...

lawa kain tu....utk sy tak ada ke?

hana yoriee said...

waahh..bestnye dia brg2 almost dh complete..hihi

PurPLe LaDy AiFA said...

yey... i like purple n silver too tp bunggar sy mnjadi ada merah sbb uncle tercampur bunggar time akad.. huhu

xpe fia, mmg sblm mjlis nnti bilik akn bersepah serata.. tnggu time mjlis nnti, semua akn kemas smpi sndiri xkkn sangka.. hihi

fia said...

cik alawiyah : ala u kan banyak warna pink..no problem..jgn lupa datang ya...
Hana : alhamdulilah..hasil naik turun kuantan ..tinggal perkara yang besar je skrg..hana mcm mana...