Ting..Ting...

Friday, July 9, 2010

Reunion X- cLassmate Polisas

Salam semua today sy nak cerita pasal cuti - cuti malaysia di Pulau Redang...Start jumaat sampai ahad lepas sy ke pulau redang for attand reunion x-classmate di polisas dari tahun 2004 - 2006....Memang best sangat, first time g pulau sebenarnya so suka dia lain mcm lah sikit kikiki...

My Classmate dalam 35 orang but yang leh datangnya just 13 orang je its ok lah...coz y lain dah de comitment kan...tapi walau 13 orang je rase mcm dah 30 orang riuhnya..bila time aktiviti...dari putrajaya saya tolak ke terengganu kul  10 malam sampai dalam kul 5 pagi  kat umah member di terengganu....penatnya terus terbongkang tido... pagi2 bangun mandi2 nak kejar feri kul 9 ..nanti tertinggal lak..rugi duit huhuhu


 
nie my frenz namanya iena tgh prepare tapau sandwich masa naik atas feri..
tak sempat nak makan ...semua bangun lambat kwang..kwang...


girlz we a ready dari kanan dayah, rozi, me, kak azie, & iena



semua muka semangat nak g redang ..yelah penat bekerja so nak have fun & relax la kan...masa dalam feri rase bedebar tau coz duk tgh2 laut mengerikan mujur My Ucuk ada..for u all informantion My Ucuk my classmate tu ..dulu  dia ketua kelas n saya penolang kelas ...last2 melekat hihihi..bila ingat kenangan lama kelakar pun ade...sampai kat pulau redang dalam kul 11 lama gak nak sampai...habis satu movie cina tau dalam feri tu...


Bilik no 22. my rest room ..lega rasenya nampak katil..niat hati nak tido tapi mata tak leh lelap lah ...sebab mmg tak biasa tido siangkan..so kemas2 barang n baring2 je...menu makanan kira ok lah kat sini yalah bukan 5 star chalet...... makan 6 kali sehari mcm kursus tu...nyum..


My Classmate group de datang dari Sarawak, Pahang, KL and Terengganu.


 

Me & MyUcuk (garu ape tu ucuk)


Kami skuad Dat polisas bersedia untuk snokeling hihihi....


 

snokeling time..tak sangka boleh berenang jugak tengah laut  coz ketinggian dalam 20 kaki...
mmg cantik keindahan dalam dasar laut..hati tersentuh tengok terumbu karang yang mcm2
bentuk colour like pink,biru,kuning,hijau..sungguh menakjubkan sekali...



ikan nie boleh sentuh tau bila kita bagi roti penuh ikan kerumu....
mcm tgk kat discovery chanel lak..tapi yang nie real u can touch n see...



 nie saje je test kamera member..


bersantai sambil mencari pasir biru....


Rase mcm sekejap je masa  walaupun duk kat sana 3 hari 2 malam. Bila lama tak jumpa mcm2 cerita lah keluar..topic hangat bila nak kawin ayayai...walaupun saya n My Ucuk classmate @ pasangan bertunag kita orang tak berkepit sangat coz nak hang out dengan geng sendiri kikikiki..kira ok lah tu kan...tapi percutian nie mmg best..hope next reunion kata berjumpa lagi ye tawan - tawan. jom layan pic vacation saya..




fara and husband


lubang tu dalam tau...ikan kecil tu warna biru tau..


permandangan pulau kerengga



kawan-kawan ku tersayang...



love u all..berjumpa lagi di reunion akan datang...



hai tgk pic nie ingat masa kita dalam kelas...mcm2 kerenah tapi still together



chak ....chak......chak.....

8 comments:

mizz sue said...

rase mcm penah tgok je semua org ni..emm..

mizz sue said...

aah su polisas dulu.mase sem 1 duk kamsis B

~ thalhazlin ~ said...

wah. bestnya fia reunion kat pulau! wish ada kawan cam gini. tapi tak de. semuanya termasuk saya too busy dengan life memasing. sob.sob* luck you dear! :)

fia said...

mizz sue : oh ye ke..samalah fia sem 1 duk kamsis b gak tahun 2004 ke..

hazlin : seronok lin...planning dari bln 3 ,leh snokeling..tue yang best walau tak pandai berenang..nt wat lah trip b2b hehehe...

maslina said...

cantiknye kulit awak. hE.

fia said...

maslima : hai selamat pagi..kulit sy cantik???OMG ...kulit saya biasa je lah...tukang ambik gambar tu yang pandai ambik...

Emma said...

wink wink sye de lam gambo tu, hehe bangganyeeee,kui kui kui bile mau 2nd reunion ni???

Cik Puan Fia said...

emma : ayayai mcm ne leh jumpa blog pia nie...malunya saya...2nd reunion tgh planning...ade idea ke emma....