Ting..Ting...

Sunday, September 26, 2010

Bunga DIP OTW Siap

Untuk Majlis Bersanding saya plan nak guna bunga dip sebagai peganti bunga telor
coz sy suka sangat bunga dip coz iA unik and comei sangat...yang penting shining.. pling..pling...
so sy mintak tolong kakak ipar saya untuk buatkan..coz dia keje di kedai hantaran so bab buat hantaran kira tere la walau umur dia masih muda tau....


saya pilih 2 colour iaitu soft purple and green...mula2 kena bentukkan dawai dulu menjadi kelopak bunga lepas siap..baru lah celup dalam cecair yang  apabila keras ia menjadi kelopak dip..masa nak celup suhu dia adalah suhu bilik.. tak boleh berangin..dan tak boleh ganaz2 buat.. kena penuh kelembutan aduhai..yang nie sy buat bab-bab mencelup sb senang je...yang susah nak cantumkannya..



YANG DAH SIAP CELUP...


nie buat mase cuti raye..walau badan lemah Ku gagahi jua huhuhu....nanti kita tgk hasilnya ya...sukenya wing..wing...






50% SIAP

8 comments:

.: an :. said...

suke combination color tu... cantek! =D

fia said...

hai an, nice meet u.. sy pun suka..first tgk dekat kat kedai...pastu balik try buat.. jimat..

sharifuddin N shakina said...

wah..diy..cantik la..huhu..

rose said...

cantik..jeles tgk org ley wt..sy x menjadi pn wt bunga dip 2..huhu

fia said...

syakina : mmg cantik tp penat sikit la nak buat..mujur akak ipar bantu..

rose : minat ke..sy leh tanya kan akak ipar sy klu awan nak buat

iedayah said...

hhhihihih..i pn wat bunga pahar dip sndri..sng bangat TIME CELUP2..tp time nk cantum..giler seksa..hoho

mysarah said...

rajin!! sebenarnya wat bunga ni tak la susah mana. just leceh sket. sebab tu kena ada keazaman yg tggi ;)

fia said...

iedayah : u buat bunga dip ya..mase celup senang..sekejao je siap..bila cantum boleh pengsan heheh

mysarah : keazaman semua jadi walau de rintangan dtg huhuu