Ting..Ting...

Thursday, September 2, 2010

DIY Bekas Hantaran

Akhirnya  fia sempat juga nak berceloteh pasal bekas hantaran hehehe...before nie tak sempat nak bercerita sebab my designer nun berada di Kuantan so jumpa jarang-jarang la...Alhamdulilah balik minggu lepas dapat juga berdua muka walau sebentar sebab masing nak menyiapkan juadah berbuka puasa..

Saya nak introduce





 My Designer

Kak Dah
 (bertudung coklat)
yang tudung purple tu ignore je ya hehehe..



Kak Dah nie isteri kepada sepupu saya yang bernama Sharji Khan..mereka dah kawin dalam 5 tahun dan semua persiapan wedding dia...semua dibuat sendiri dari hantaran, kad kawin  hingga kosaj...sungguh gigih kan..she very creative..Dan Kak Dah seorang surirumah sepenuh masa dan menjaga 3 orang anak-anak kesayangan dgn pelbagai gelagat ....(kanak-kanak katakan) . Oleh kerna itu fia sangat-sangat yakin untuk meminta kak dah menjadi designer untuk hantaran fia ....


Untuk hantaran saya Kak Dah menggunakan kristal dan mensponserkan bekas hantaran .wing..wing...sukenya ade orang sponser (b2b lain mesti suka klu bab2 sponserkan). So mase jumpa Kak Dah hari tu dia bawak 1 sample bekas hantaran yang dah di dekorasikan.



Inilah bunga kristal yang Kak dah dah buat...gabungan soft purple, krim,white and silver..mase mula2 tgk suke sangat lagi-lagi kena cahaya lampu..sungguh meriah..fia kata pada Kak Dah yang fia tak expect cantik mcm nie..sebab fia mmg suka warna yang soft..nie belum letak barang hantaran dan baru 70% siap..Kita nantikan bila semua 11 dulang siap ya...





And Kak Dah minta saya dan adik untuk bantu melilit kristal sebab baby Darwish masih kecil jadi Kak Dah tak menang tangan..Jadi selepas berbuka puasa fia dan adik melilit kristal  nie sambil borak-borak..tiba-tiba perasaan fia berdebar..dalam hati berkata " sudah dekat majlis perkahwinan ku " fia cakap dekat adik dia senyum je...tapi nie mmg sindrom org nak kawin pun ..hehehe fia ignore je lah...terus sambung memintal kristal dengan dawai...




Sambil melayan cita hindustan kat Astro B4U dan mama sibuk menjahit langsir raya..akhirnya siap pun...esoknya fia call Kak Dah untuk memberitahu kristal dah siap..Update Diy bekas hantaran akan bersambung lagi ya...bila fia balik raya nanti...


8 comments:

mysarah said...

i love crystal flower. tapi agak tinggi jugak kan kos dia. so i choose to use stocking ;)

Sya Sakura said...

a'ah.. sy pon suka kalau org sponsor2 ni.. jimat duit, blh masuk bajet honeymoon ke ape ke.. hehe :)

Nora a.k.a Aira said...

La fia orang kuantan ker? sori nora baru perasan. Ammpunn... so ur wed kuantan or putrajaya?

i love the decorations. makcik fia ambik tempahan tak? heheheh :p

Nadia said...

hai,,slm perkenalan..org kuantan?me too..nice to meet u..jom exchnge link nak..hehehe

fia said...

mysarah : fia tak pasti bajetnya berapa coz bajet fia dalam rm 300 untuk 11 hantaran..y lepih kak dah sponcer hehehe...

sya sakura : klu bab sponser 1 tempayan kita tadahkan hehehe...

nora : haah fia org kuantan dan majlis kawin pun di kuantan..tak pasti dia ambik temapahan atau tak...nak fia tanyakan ke nora

nadia : haah org kuantan..i link u..

Hana said...

mesti canteq guna kristal kan :) nice2..beshnya ade org nak watkan..

Reen Tart Nenas said...

best nyer ada kristal. yg slalu tgk pun deco yg guna riben sahaja :)

fia said...

hana & reen : suka-suka sangat bunga kristal