Ting..Ting...

Wednesday, September 1, 2010

Hantaran Nikah..Pling..Pling

Hai girl-girl semua..fia harap semua sihat dan happy selalu...Alhamdulilah hantaran untuk nikah dah settle if u all dah bace entry before nie majlis berbuka puasa teja weatland.. Selepas berbuka puasa dengan kawan-kawan  Fia dan En. Tunang  ke Alamanda untuk membeli barang kemas untuk majlis nikah kami..Fia mula-mula keberatan gak nak beli kat Alamanda Putrajaya nie sebab sale dia mcm tak sale je..

First Kedai kitaorang singgah di Kedai Emas Tomei..wah cantik design dia...fia suka kan design yang simple dan latest...(lagi pun fia kurang minat pakai emas)Kat kedai tu mcm-mcm design ada..berbelit,berpintal,bulat dan bujur.. Fia ade berkenan kat satu gelang nie cantik sangat emas putih dan emas merah bergabung (mcm lagu stacy dan adam hehe) ....Cakap dekat My Ucuk..dia kate pun ok tapi kita survey dulu..






Jalan-jalan lagi kat area tengah ade promosi  Habib Jewel  lak..mula2 tak nak masuk sebab takut mahal kan...Tapi nak tengok heheh so kitaorang pun round-round lah sampai kat tempat gelang wah Pling..Pling..Pling memancar kekilauan gelang emas tu...Sy pun stop kat situ nak tgk and person yang layan kitaorg namanya En. Azhar ...very nice person coz bila kita tanya pasal emas laju je mulut dia berkata-kata mayby sebab baru bebuka kut (fia ckp dlm hati je tau)

Fia kate tgk2 dulu sebenarnya dah berkenan kat satu gelang nie and ambik try..MyUcuk pun suka but Fia nak berhati-hati membeli emas...En. Azhar tu tak memaksa fia untuk membeli dia siap cakap mcm nie lagi "sebelum beli fikir dulu dan buat lah pilihan dulu sebab klu beli tapi hati dah teringat kat gelang lain rugi je beli sebab nanti mesti fia tak pakai" so fia decide untuk berbincang ..main congak tambah..fia nak yang Habib (mmg perangai fia pun klu dah nak mmg tak pandang y lain hahah)..Siap dapat diskaun lagi wah seronoknya...


Inilah hasilnya..wing..wing..


Cincin untuk MyUcuk pun dapat jugak..dia tak suka cincin yang ada batu permata like delima dll..En. Tunang pun suka design yang simple yang paling penting dia pakai pas kawin (sb ramai lelaki pas kawin tak pakai cincin kawin ..kenapa ya???) Syukur plan mencari hantaran nikah selesai dan bila tunjuk kat family semua suka ..yepi..yepi..yepi....



cantiknya crown nie...nt tanya makandam ade tak...
hahaha demand lak fia nie...

8 comments:

mizz sue said...

su pun baru je pi tgok gelang kat habib alamanda ngan tunang semalam..xbeli pun lg sebab awal lg..tunang sibuk nk beli awal2..hihi

fia said...

mizz sue : nanti carilah persin nama En. Azhar dia ok layan...cousin fia kata klu lambat beli emas lagi mahal tau...

Nora a.k.a Aira said...

o0o habib yabg dekat2 tengah alamanda kan dear, wah lama x tempoh salenya?

fia said...

nora : haah kat tgh alamanda..tak pasti lah berapa lama..tp fia nk g alamanda jap lg..nanti fia tgk kan date dia ya...

Reen Tart Nenas said...

kite pun beli kat habib alamanda :)
actually, habib 1 mesia yg ada sales. tp sebab itu yg dekat ngan umah :) hehehe

nurayunni said...

beznyer..dpt beli gelang..

fia said...

nora : sale sampai 9 Sept nie..
reen : haah, sb habib tu je yang dekat...
nuranyuni : jum kita beli hantaran nikah...

mysarah said...

habib tengah sale kan? kena g carik cincin la camni :P