Ting..Ting...

Friday, August 13, 2010

Kad Kawin Ku Di mana ???

Dalam fikiran nie duk fikir mana nak tempah kad kawin..mayby agak  terlewat  sikit membuat tempahan...ini kerana masa yang tak mengizinkan..coz pas kerja dah sampai lewat kat umah kedai semua tutup..weekend lak sy balik kampung uruskan pasal wedding..and ditambah lak My Ucuk de kelas je (My Ucuk sy working sambil belajar) tapi kitaorang dah set time untuk hujung minggu nie pergi cari..hope dapat la....wing wing.wing


Nie kad kawin yang saya  sangat suka.....tapi 1 keping nie harga dia dalam RM 2...ayoyo mahal tu....boleh tak mintak org kedai buat mcm nie tapi guna kertas yang quality biasa....(mahal-mahal pun org buang kan...) oh mama tolong anakmu.....


 yang nie pun kiut kan klu letak kat meja Vip ...suka la nak tanya khairuncraft dia boleh buat tak..coz before nie sy dah pernah tempah beberapa item..mmg puas hati...





Saya bertanya pada diri adakah kerana sy nie cerewat memilih card coz dah dua kedai saya dan My Ucuk pergi servay tapi tak jumpa yang berkenan di hati My Ucuk sabar je dengan kerenah saya yang degil + manja  (hahaha gelak ngade-ngade)...Saya suka card kawin yang unik dan simple and in my budget coz nak tempah untuk 2 belah pihak kan....




Stail reben mmg pilihan hati saya..


ciut kan....


My sister ade suggest untuk org kampung just print sendiri..but rase mcm tak berape berkenan sb kita nak jemput org datang kan..so nanti klu de tgk yang nie cantik..yang lagi satu komang spanar (maksudnya biase-biase je) kan dah jadi perbualan..coz kawan y de kate mase wedding mcm2 komen kita terima so baik kita beringat sebelum terkena.....


So sy dah godek-godek google untuk cari beberapa stail kad kawin...Mmg comei .....but ade yang over bajet adoi...ama..apa...help me...(ape kes sy nie asyik cakap bahasa hindi mesti tgk cinta hindustan....sy nie mmg suka cita hindustan lagi - lagi klu amir khan and shah rukh khan berlakon...boleh tersenyum sampai ke pipi...)  ayayai ape fia dah melalut nie....biasa lah bulan pose kan.....he..he....he...



nie design dari ilikecard2  mmg cantik..she very kreatif



simple but nice....



So kreatif ..kad jemputan nie dia buat mcm  skrol  .....print saiz paper A4 dan gulung..letak reben....sesuai untuk bagi by hand..kalau pos takut kemik lak...hehehe...


p/s : sok nak g cari kad kawin ..ade sape2 nak bagi cadangan kat mana kedai kad kawin yang murang n comei (edisi jimat) area putrajaya...malas nak masuk kl..jem...


6 comments:

Lala said...

ha, comey2 lah..suka jugak yg jenis gulung kat grazine tu dan yg dekat ilikecard tu..dua-dua pun harga berpatutan!hehe

fia said...

hai lala...ilikecard mmg cantik...

alawiah raji said...

ingat nanti nak ngorat abg yg buka kedai printing kad lah senang nak demamd time kwin nanti hahahaah

fia said...

alawiyah : takde maknenya nak ngorat semua girl2 yang sy jumpa...cik abg manis semua dok dlm bilik buat drawing..kwang..kwang...

♥S@R@♥ said...

hai singgah sini ;)

kad kahwin sy pun lum tempah lg..

lg susah hati coz pihak lelaki yg nak watkan..
camne rupa pun sara xtau...sob..sob

fia said...

salam sara : nice meet u...sy baru tempah hr sabtu tu..klu nak cari yang berkenan lg lambat lah tempah..oh en.tunang yang tempah ya...ikut la sekali baru tau hehehe