Ting..Ting...

Tuesday, August 17, 2010

Kembang Semangkuk...



Tembam, gemuk, chubby, bulat, montel semua menjurus kepada seseorang yang badannya bersaiz besar dan berat badan berlebihan ....Saya terpanggil nak tulis cita coz ia mengenai saya dan saya (ayat frust huhuhu)............ nak dijadikan cerita saya ade meeting tadi and before start meeting someaone ask me ....


En. H : sofia u dah nampak gemuk la (ayat dia laju je)

me     : haah saya makin berisi (mengiyakan je)

En. H : tulah saya nampak awak makin naik badan..tak risau ke nak kawin nie..org nak kawin                
            selalunya kurus kan....

me     : haah sy perasan badan sy makin naik..but its ok to me...(dlm hati nak buat mcm mane bdn naik eee..)

En. H : umur awak berapa ya ?

me     : 25 tahun..kenapa ???

En. H : Awak nampak tua la kan..

me     : yeke, nak buat mcm mane dah muka tua  ( dlm hati dah geram nie...aaaaaaa!!!!!! tapi still smile)



                                          *****conversation done...*****
   
Itulah perbualan sebelum meeting ...huhuu sedih sangat mood dah bertukar tapi cover line je and still smile and tak nak pandang muka En. H (kira geram lah ) pastu leh lak di tanya pasal My Ucuk keje mane ? org mane?, nak ajak lawan bowling sb dia suka main bowling gak nak ajak frendly konon (dlm hati tak mau layan dia tanya but kena jawab la dia bos) En. H nie dah kawin ,nice look ..but ape yang dia kata betul sy mmg dah naik badan sejak nak kawin nie...berat badan dan turun tapi fizikal still maintan lagi so org tak nampak la perubahan kan....


indahnya hidupku klu dapat badan mcm nie....



cantiknya dia...



Sape tak nak masa kawin kurus oi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....itulah saat sekali seumur hidup kita INSYALLAH..tapi until now saya kena redha dengan kententuan-NYA... dan My Ucuk pun tak kisah walau dia suka mengusik tapi dia tidak memaksa saya untuk kurus but in my side saya mmg nak kurus..nak pakai baju saiz S & M but ia tinggal kenangan..Saya tak nak kata give up..but badan sy mmg susah nak turun.. Kepada bride 2 be yang kurus ..u all memang bertuah......



Adibah Noor ok je walau badan besar...mesti kuat motivasi diri nie kan....


So hari nie kira my feeling berkecamuk dan haru biru coz teguran itu....insyallah saya boleh mengharunginya..saya tgk org lain bersaiz besar dan berkahwin nampak mcm hapy je....Lagipun asal kita bahagia sudah (ayat pujuk hati sendiri huhuhu)



happy je dia....


nie rase tak mau makan nie....






 ******SeLaMaT bERBUKA pUASA sEMUA******






5 comments:

alawiah raji said...

kurus tp tak sihat tak guna jugak,gemuk tp sihat rasanya tak perlu dirisaukan...ok dear?

~ thalhazlin ~ said...

aduh dear! tajamnya en H tu sound tak pk perasaan orang. sikit2 dah la. uhu.. terasa pulak i.

fia said...

alawiyah : not ok dear ..u pun tgk my face semalam selepas meeting kan...

thalhazlin : mayby bagi dia its nothing..what ever sy akan menghadap muka dia coz kitaorg group untuk 1 event untuk bulan ramadhan...

Sya Sakura said...

kenapakah org yg tanye tu sgt annoying? Kalau i, confirm mata dh merah, kepala dah hampir berasap je.. sgguh kejam!!

Btw, i follow ur blog eh. Hope u dont mind :)

fia said...

sya...tq be my follower..sy folow awak gak..awak de dua blog kan..i follow yang ini ...(Mencapai Cinta Januari)