Ting..Ting...

Monday, August 23, 2010

Update Hantaran Kawin hehehe...

Today nak  story mory pasal hantaran kawin.. Alhamdulilah dah banyak yang selesai part sy dan MyUcuk... Cuma ade beberapa item je lagi yang mmg plan nk beli hujung bulan nie...Melihat duit yang dikeluarkan untuk wedding rase mcm Aaaaaaaaaaa... tapi bila fikir ia bukan selalu dan untuk wedding kita...tenang balik hati ie hehehe.. Ada kawan yang dah kawin bagitahu jangan bagi hadiah yang grand grand sangat nanti menyesal...hum mayby kut tapi rasenya sy takdelah grand pun..semua hantaran sy dan MyUcuk adalah memang yang kami guna....Nie list hantaran kami





Hantaran MyUcuk :


1. Sireh Junjung - CONSIDERED DONE
2. Cincin - This Week
3. Handphone -Done
4. Kasut - Done
5. Kemeja + Tali Leher - Done
6. Kek - CONSIDERED DONE
7. Buah- Buahan - CONSIDERED DONE
8. Al-Quraan + Rehal + Sejadah - Done
9. Coklat - CONSIDERED DONE




Hantaran 2 Me:

1. Sireh Junjung - CONSIDERED DONE
2. Cincin @ Gelang Nikah - This Weak
3. Handphone - Done
4. Cupcake - Tengah ushar
5. Handbag + Kasut
6. Buah – Buahan - CONSIDERED DONE
7. Coklat - CONSIDERED DONE
8. Set Penjagaan Muka - DONE
9. Perfume - Done
10.Al-Quran + Telekung + Sejadah - Done
11.Kain Pasang



Part MyUcuk dah banyak settle ..part saya sedang mencari handbeg dan kasut..(main sorok-sorok nie) susah nya nak cari yang berkenan di hati...ade sape2 leh bagi tau beg ape yang cantik and tempat sale..sb dah kena beli nie.....Barang seperti kek ,buah dan coklet senang je.. beli bila dekat dengan majlis..baru tak cair dan yang penting tak expired...Pasal kain pasang tu dlm dilema sikit antara kain pasang dan towel..sb klu kain pasang mesti kebarangkalian kain rosak tinggi....pikir lagi lah....


 


My Perfume Wing..Wing..



 
Gubahan Hantaran saya di buat oleh Kak Dah isteri sepupu saya..before nie sepupu lelaki sy kawin pun dia buat..Kak dah mmg berseni lah dari saya nie..dia buat bunga kristal comei2...nanti sy post pasal Kak Dah ya..anyway dia ade businees kat blog jemput2 lah singgah terutama pada yang dah ade baby KLIK SINI  and she sponcer bekas hantaran sukenya..Love u Kak Dah mmuah..muah (upsss.... tak batal pose kan heheh)..Tak sabar nak balik dan tgk design hantaran....Untuk Sirih Junjung mama yang buat....mmg dari dulu klu wedding family mama yang akan buat..ambik berkat bagi ibu tercinta yang buat hehehe....




 

13 comments:

mizz sue said...

su nikah xde hantran dah...xpening2 dah..sbb mase tunang dh bg semua...25 blas 21

~ thalhazlin ~ said...

wah, sudah banyak sudah settle tu nampaknya. hihi. tak membazir la dear kalau barang tu kita guna kan? :)

fia said...

sue : wah banyaknya hantaran sue..wing..wing..oh mase tunang bagi semua ya..ok lah tu..mmg ade bride wat mcm tu sb tak nak pening..pening...

thalhazlin : alhamdulilah dear..sy main dah banyak settle..tp yang remeh ade lagi...pagi2 tgk kelender ade dlm 38 hari je lagi...huhuu...

-nurul farihah- said...

bgsnye byk yg dah settle..mesti dah tenang sket hati tu kan..

elle's laaa~ said...

wahhh .. best nye ,, manyak da setel .. hehe~

masmOna said...

dah bnyk yg dah settle tu dear.gud gud. dah tak lama dah ur wee-day ni huhu..stay healthy tau! =)

fia said...

fariha : alhamdulilah ..tp ade lg lah yang terkandas hehehe...

elle : heheh..awak mcm mane pula...

masmona : ok ..kesihatan kena jaga..u pun take care ya...

ZARA said...

wah banyak nya dah cross! jealous weh!

fia said...

zara : morning dia..part hantaran 70% baru siap..yang lain ade lagi hehehe

ms syaz said...

cik fia.. saya link kamu blh ka? :))

fia said...

mis syaz : silakan dear..sharing is caring...i link u too..hehehe

cahayakesenangan said...

hye..bc n3 awak..yelaa kn nk kawenn mcm2 kn pk kn..duet pon kn ckup.huhuu bestnyerr..nway salam kenalan dr izee..(merancang-rancang jgk tp ntah bl la) heheee

-cHenta- said...

baby...bukan ke hantaran lelaki lagi banyak dari pompuan???
erk...ahahhaha comey