Ting..Ting...

Thursday, August 26, 2010

Membeli-belah di Bazaar Hari Raya Aidilfitri

Petang semua kepada bride to be and dah jadi bride and also pada semua y mengunjungi blog saya nie..tq..tq...Alhamdulilah hari nie dah masuk 16  hari  kita berpuasa..sekejap je masa berlalu kan..mula-mula puasa rase mcm lambatnya...betul kata sesetengah org masa kita makin singkat..tido pun rase sekejap kan.....


 
Pagi tadi sibuk di office sy, bercerita ttg bazaar yang dibuka  disebelah ofc saya nie..before nie  adalah tempat parking staff...baru pukul 11 dah ramai org (sy tgk dari atas la) and kebetulan nak ke bank balik singgah dengan cik alawiyah sambil pesan - memesan "kita masuk nie cuci mata je tau" first enter wah banyak nya barang mcm2 ade, baju baby,kasut, barang elektrik, sofa,baju raya,baju kerja,coklat,pelbagai minuman yang di jual pek dan pelbagai lagi..jenuh jugak nak tawaf 1 bazar  nie...


Sambil pusing kiri -pusing kanan ternampak seseorang mcm kenal tapi rase tak kan lah dia....cuba teka sy nampak sape????????????? heheheh saya jumpa  Bill Keith yang designer baju dan kasut dia ade buka kedai jugak..wah kasut mereka sungguh cantik sekali........saya dah duk berkenan kat sepasang kasut nie ...50% tau sale dia dari harga sebenar sape yang tak terkejut...kebetulan tak beli lagi kasut kawin..so selepas puas membelik-belik saya dah jumpa kasut untuk hantaran saya ...ye ye dah selesai satu hal..tapi kan soalan yang bermain di minda saya skrg " boleh ke kita letak hantaran beg dan kasut berbeza jenama di atas dulang hantaran???"  ade sesiapa boleh jawab tak...


wing..wing..jangan jelous..



oh kasut ku....


Bila time pukul 12.30 alamak ade perasmian lagi lah ramai org yang datang...mcm semut menyerang sebiji kek  ayayayi....sy dengan alawiyah pun bergerak keluar..risau2 tak boleh jalan pulak nanti ....Gembira bukan kepalang hehehe .......kawan2 yang ade kat putrajaya moh lah jalan2 kat sana ye..pasti seronok.....



cik alawiyah yang kepanasan...




menteri datang untuk merasmikan...



Bill Keith Corner...

17 comments:

~CiK NadiRa~ said...

Bill Keith shoes??ohh mau juge..

Nora a.k.a Aira said...

waah beshnya ada sale ~ dahla skrg minggu gaji wah2 =) hehe

ZARA said...

hualamak beb!!!! kat mana bazaar ni? sampai bile?

mysarah said...

waaaa bill keith! jealous T___T

bab2 jenama tu terpulang kat kita dear. i pown letak jenama lain2. yg penting kita suka

fia said...

cik nadira, cik nora, zara,mysarah :
sy pun tak sangka bill keith ade buka gerai..mula2 tak percaya tp pas tgk dia..mmg sah..shoes dia mmg cantik dan bling..bling...sekali tgk mesti nak beli..dah tak nak pikir ..heheh mcm fia nie...and 50%diskaun..bazar nie kat presint ..jualan sampai ahad nie..

fia said...

kat presint 2,kawan2 betul ke boleh campur barang hantaran..kasut & handbeg...

mizz sue said...

sempat sambar 3 pasang kasut n 1 h.beg..tunang geleng kepala je tgok su..huhuhu

fia said...

sue : wah shopping sakan ye...fia shopping dengan kawan klu dengan en.tunang mesti kepala dia bergerak mcm tgh berzikir hehehe

elle's laaa~ said...

best nye cik fia ... humm, kan bagus lau kt jb ni wat mcm tu .. nk ke sane , waduhh, jauh bangett .. hahaha .. xpe laaa, cuci mate je laa tgok cik fia soping2 .. =)

Hana said...

waa.. beshnya.. sampai bile..

fia said...

elle : mmg seronok ...tapi y tak laratnya org makin ramai tak pernah surut...

hana : sampai ahad nie...ade mcm2 makanan y harga pek RM 10 like sure heboh pun ade...

Leeyana said...

hai cik fia..

ttg persoalan yg bermain diminda tu..boley aje cmpur2 jenama enbag & kasut..like me..i da bt..xde org tegur pun..jenama lain2 tp kaler same la..nnt i bt entry khas utk u tgk hantaran kasut & enbag i yea..hheeh

fia said...

leeyana : oh mcm tu..boleh ya ..ok nanti nak baya la N3 awak..tq dear...

Lala said...

erm, boleh ja lain jenama dlm satu dulang. no hal. kasut tu kene tunjuk jenamanya, yg handbag tu mungkin boleh sorok2 ke.
eh, eh, takleh. letak aja dalam 2 dulang berasingan!hehe

fia said...

lala : fia nie susah sikit nak berkenan kat handbeg..bagi fia keselesaan y penting bukan jenama..tapi rasenya dah kena beli cepat nie sb tinggal 1 bulan je nie oh tidak..

Reen Tart Nenas said...

ala...best nyer bill keith shoess? kat mana??? nyesal plak xg :( xtau pun... huwaaaaaaaaaaaa nak nangis.

fia said...

reen : minggu lepas kan ade jualan hari raya kat presint 2.sebelah ofc fia..dia pun tak sangka bill keith ade...50% lak tu..apa lagi sambar lah...